Søg
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Caesar salat

Portion: 1 stk.     |     Tilberedningstid: 35 min.

Ingredienser

  • 2 kyllingebryster
  • 2 hjertesalat
  • 120 g parmasanost
  • 2 æggeblommer
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk rødvinseddike
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1,5 citron (økokologisk da der skal lidt citronskal i)

Fremgangsmåde

  1. Vi starter med brødcroutonerne, så tag derfor brødet og skær det i tern. Jeg kan godt lide at croutonerne er lidt store, så mine er ca. 1,5 cm på hver led. Når croutonerne er skåret ud, sætter du en pande til at varme op – den skal være rigtig varm, så jeg sætter min på 7 (ud af 9) og giver den tid til at blive rigtig varm. 
  2. Når panden er varm hælder du 2 spsk olivenolie på og tilsætter brødet og hælder godt med salt på. Vend det en gang i mellem, men ikke for ofte da det skal få en stegeskorpe. Når brødet er sprødt, river du 50 g. parmasanost over brødet, og vend et par gange så osten bliver fordelt. Når du har gjort det, tages brødet af panden og lægges til at køle af. Husk det bliver lidt mere sprødt af at køle ned. 
  3. Tag kyllingbrysterne og skær dem ud på ‘butterfly’ metoden, altså hvor du skærer horisontalt igennem brystet. På den måde bliver tykkelsen på kyllingbrystet halveret, og det samme bliver stegetiden også.
  4. Sæt en pande til at varme med noget olivenolie, og når panden er varm sætter du kyllingebrysterne til at stege. De skal have ca. 4 minutter på hver side, alt afhængig af tykkelsen. 
  5. I mens at kyllingebrysterne steges, laver vi dressingen til salaten. Tag 2 æggeblommer, dijonsennep og rødvinseddiken og bland det sammen. Tilsæt olivenolie i en tynd stråle mens du pisker, indtil at dressingen har en god konsistens. Du skal ca. bruge 4 spsk. Men forsøg dig lidt af og smag undervejs. Til sidst tilsætter du 70 g. af parmasanosten og saft fra 1 citron samt citronskal fra 1/4 citron. 
  6. Når kyllingen er stegt færdig placerer du det på et spækbræt så det kan hvile. I mens det hviler hakker du hjertesalaten ud i strimler og lægger i en stor skål. Tilsæt en lille smule citronsaft, resten af parmasanosten og bland det godt. 
  7. Skær kyllingen ud i strimler som er ca. 1,5 cm. brede og læg kødet og croutounerne op i skålen. Bland godt og servér.  

Bedøm opskrift:

5/51 rating

Del opskrift:

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg afoodloverstale på Instagram