Søg
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Grove havregrynsboller

Portion: 12 – 14 stk     |     Tilberedningstid: 30 min.

Ingredienser

  • 2,5 dl mælk
  • 80 g smør
  • 1 pakke gær
  • 2 æg
  • 1 tsk salt
  • 200 g grahamsmel
  • 380 g hvedemel
  • 2 spsk sukker
  • 100 g solsikkekerner
  • 100 g havregryn
  • æggeblommer til pensling
  • havregryn og salt til topping

Fremgangsmåde

  1. Lun mælken i en kasserolle. Skær smørret i mindre tern og tilsæt det i mælken – sørg for at det bliver smeltet godt ud i mælken. Når smørret er smeltet og blandet godt sammen med mælken smuldrer du gæren ned i og rør så den også bliver godt fordelt. Husk mælke-massen blot skal være lun (omkring kropstemperatur). 
  2. Rør sukker og salt i, og derefter pisk de 2 æg i massen. Hæld til sidst det hele i en stor skål. 
  3. Tilsæt herefter solsikkekernerne, havregryn, grahamsmel og hvedemel og rør det godt sammen. Ælt det gerne 5 minutter. 
  4. Lad dejen hæve et lunt sted i 30 minutter under et klæde. 
  5. Tag dejen ud af skålen og form 12 – 14 boller og lad dem hæve yderligere 45 minutter under et klæde. Tænd for ovnen, 220 grader alm. ovn
  6. Når bollerne har hævet, pensler du æggeblomme på oversiden, drysser en smule salt på samt havregryn.
  7. Sæt bollerne i ovnen ca. 18 – 20 min. 

Bedøm opskrift:

4/52 ratings

Del opskrift:

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg afoodloverstale på Instagram