Søg
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Hjemmelavede kanelsnurrer

Portion: 14 stk    |     Tilberedningstid: 40 min.

Ingredienser

  • 90 g smør 
  • 500 g. hvedemel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1,5 dl. mælk
  • 55 g. sukker
  • 2 æg
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 pakke gær
  • 1 tsk salt 

Remonce: 

  • 1,5 tsk kanel
  • 130 g. smør
  • 120 g. rørsukker
  • 60 g. brun farin

Fremgangsmåde

  1. Smelt smørret i en kasserolle til det er omkring kropstemperatur. Når smørret er smeltet, hæld mælken i og rør rundt. Tag gryden af blusset og rør gæren i indtil den er smeltet sammen med mælkeblandingen.
  2. Tilsæt æg, kardommone, vaniljepulver, sukker, mel og salt og rør godt rundt. 
  3. Ælt gerne din dej 5 – 10 minutter – evt. i en røremaskine hvis du har sådan en
  4. Sæt dejen til at hæve under et viskestykke i 25 min
  5. I mens dejen hæver, rører du remoncen sammen; dvs. brun farin, smør, rørsukker og kanel
  6. Når dejen har hævet færdigt, rulles den ud i et rektangel. Smør herefter din remonce ud i et jævnt lag
  7. Fold fra den brede side 1/3 af dejen ind mod midten, og fold den sidste 1/3 ind over så dejen ligger i 3 lag
  8. Rul dejen forsigtigt lidt fladere, men pas på at reomoncen ikke ryger ud 
  9. Skær nu dejen ud i “strimler” på ca 2-3 cm bredde
  10. Nu skal der snurres. 😉 Tag fat i dejen i den ene ende, sno den rundt om sig selv et par gange, og sno den nu rundt i en cirkel så den bliver rund. 
  11. Lad kanelsnurrene hæve 45 min. og tænd ovnen på 175 grader ved alm. ovn funktion 
  12. Pensel kanelsnurrene med 2 æggeblommer og sæt i ovnen i ca 12-16 minutter 

Bedøm opskrift:

0/50 ratings

Del opskrift:

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg afoodloverstale på Instagram