Søg
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Hjemmelavede Pommes Frites

Portion: 2 personer     |     Tilberedningstid: 20 min.

Ingredienser

  • 4 bagekartofler
  • Olie til fritering (smagsneutral, fx rapsolie, solsikkeolie)
  • Salt (gerne en god kvalitet, det giver en endnu bedre smag. Vi bruger Læsø salt)

Fremgangsmåde

  1. Sæt vand til at koge. Der skal være vand nok i gryden til at dække kartoflerne. 
  2. Skræl kartoflerne og skær dem ud i stængler. Jeg kan godt lide grove fritter, så mine er ca. 1 cm brede. 
  3. Når vandet koger tilsætter du kartoflerne og lader dem koge 2-3 minutter. De må ikke blive for møre. 
  4. Sæt en gryde eller frituregryde over med olie. Oilen skal være omkring 180 grader varm. Hvis olien ikke er varm nok, får vi ikke sprøde fritter!
  5. Når kartoflerne har kogt, hælder du det igennem en si så vandet bliver siet fra fra og hæld derefter koldt vand over fritterne, så mørningsprocessen stopper. 
  6. Når olien er varm, tager du blot en enkel pommes frites og lægger den ned i olien. Vi skal lige teste om olien er varm nok. Syder det godt, så er olien klar og tilsæt derefter resten af dine fritter. Hvis olien ikke er varm nok, så prøv at skrue 5 grader op. 
  7. Når fritterne har fået en let gylden farve, beregn ca. 6 – 9 min) tager du dem op af olien og ned på et fad med masser af køkkenrulle. Tør dem godt af og absorbér så meget af olien som muligt med køkkenrullen. 
  8. Hæld fritterne ned i olien igen, og lad dem fritere indtil de er færdige. Dette tager typisk omkring 4 – 5 minutter. Er du i tvivl om hvornår de er færdige, så tag en enkel op når du vurderer at de har den rette farve, og tør den godt med køkkenrulle og lad den køle lidt. Er den sprød udenpå og blød indeni er den done. 
  9. Når fritterne er færdige, hælder du dem tilbage på fadet med en ren omgang køkkenrulle og lader køkkenrulle absorbere overskudsolien og dupper dem. Hæld masser af salt over og vend dem rundt og voila, klar til servering.

Bedøm opskrift:

5/51 rating

Del opskrift:

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg afoodloverstale på Instagram