Søg
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Lækre hjemmelavede æbleskiver

Portion: 20 stk.     |     Tilberedningstid: 30 min.

Ingredienser

  • 3 æg
  • 3 tsk sukker
  • 3 spsk rapsolie
  • 2 tsk kardemomme
  • ½ tsk bagepulver
  • 3/4 vaniljestang, kornene heraf 
  • 5 dl hvedemel
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk natron
  • 4,5 dl kernemælk
  • 1 tsk revet citronskal
  • 1 spsk smeltet smør
  • Smør til stegning

Fremgangsmåde

  1. Start med at dele dine æg i blommer og hvide. Pisk æggehviderne stive. 
  2. Bland mel, salt, vaniljekorn, sukker, natron, bagepulver, citronskal og kardemomme i en stor skål. 
  3. Rør æggeblommerne sammen med olien og kernemælken og bland det sammen med de tørre ingredienser. 
  4. Rør det smeltede smør i dejen og tilsæt herefter en lille del af æggehviderne. Husk at vende forsigtigt i dejen. Tilsæt herefter resten af æggehviderne. 
  5. Varm din æbleskivepande op. Jeg sætter den på 6 ud af 9 på min induktions kogeplade.
  6. Hæld dej i 3/4 af hullerne og vend dem halvt om når dejen er ved at stivne. Hvis det ligner at æbleskiven bliver ‘hul’, så tilsæt lidt mere dej mens den tilberedes. Vend æbleskiven igen når den er ved at stivne. Tip; jeg bruger en lille tyng kødnål til at vende æbleskiverne med – det kan nemlig ikke ses på æbleskiven når man er færdig. 

Bedøm opskrift:

0/50 ratings

Del opskrift:

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg afoodloverstale på Instagram