Søg
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Lammekoteletter med salat og mint dressing

Portion: 2 personer     |     Tilberedningstid: 40 min.

Ingredienser

  • 4 Lammekoteletter
  • 2 tsk spidskommenfrø
  • 2 tsk korianderfrø
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 stk på 4 cm frisk ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • 200 ml. youghurt
  • 4 mynteblade
  • Salt og peber

Salaten

  • 1/2 bakke babymix
  • 1/2 cantaloupe melon
  • 200 g. friske bønner
  • 3 banan skattelotteløg
  • 12 Cherry tomater
  • 2 fed hvidløg
  • Frisk timian
  • Frisk rosmarin
  • 20 g. Mandler
  • Lidt sukker

Fremgangsmåde

  1. I denne hovedret starter vi med at lave tomaterne til salaten, da de skal være i ovnen ca 1 time. Sæt ovnen til at varme op til 150 grader. Vask tomaterne og skær dem derefter i halve. Tag en bradepande og læg et stykke bagepapir på. Læg tomaterne med skæresiden opad. Drys dem med salt og peber, lidt sukker, hvidløg, frisk timian og rosmarin. Til sidst drysser man lidt olivenolie over og vupti, de er klar til at komme i ovnen.
  2. Tag spidskommenfrø, korianderfrø og gurkemeje i en morter, tilsæt lidt salt og mas det så fint som muligt. Tilsæt derefter ingefæren og lidt olivenolie så det bliver til en pasta. Når det er mixet sammen til en pasta, marinerer du lammekødet i det. Det kan stå fra 10 min – natten over. Jo længere, jo bedre!!
  3. Så skal vi til salaten. Den er faktisk simpel nok. Skyld salaten godt og sæt den til at dryppe af. Sæt en gryde med vand til at koge (denne skal bruges til bønnerne), så hæld den mængde vand i som vil kunne dække dem. Når vandet koger kommes der lidt salt i og bønnerne lægges deri. De skal kun være der i ca 2-3 min. Når bønnerne er færdige drænes de for vand ved at hælde dem i en sigte og overhældes derefter med koldt vand. Dette stopper dem i at koge videre. Melonen skærer man midt over, og derefter fjerner du kernerne. Den halvdel vi skal bruge skære i kvadrater og ned i en skål. Herefter kan du putte babymixen ned og bønnerne. Skalotteløg skæres i skiver og lægges ned til de andre ingredienser i skålen. Når tomaterne er færdige kommes de også ned i skålen og til sidst tilsættes mandlerne, tilsæt den mænge som du synes er passende.
  4. Tænd for grillen, eller tag en grillpande og sæt den på en medium varme på komfuret. Hæld lidt olivenolie på panden. Når panden eller grillen er varm nok kan koteletterne lægges på. Det er vigtigt at du kan høre dem “syde”, hvis ikke, så er panden/grillen ikke varm nok! Hvis du vil have dem pink, kan du give dem ca. 3-4 min., vil du hellere have dem gennemstegt kan du give dem ca. 4-6 min. Lige inden at lammet er færdigt kan du vende dem og give fedtkanten en tur på varmen, dette vil gøre den sprød og lækker.
  5. Tag dine mint blade og skær dem i skiver, det behøver ikke være fine skiver. Bland dem med yoghurten og tilsæt lidt salt og peber.

Bedøm opskrift:

5/51 rating

Del opskrift:

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg afoodloverstale på Instagram