Søg
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Saltkaramel is

Portion: 4 personer     |     Tilberedningstid: 40 min.

Ingredienser

  • 2,5 dl sødmælk
  • 2,5 dl fløde
  • 180 g sukker
  • 75 g fløde
  • 100 g æggeblommer

Fremgangsmåde

  1. Sæt en lille gryde til at varme med 100 g sukker. Da det er karamelsauce vi skal lave, skal du huske tålmodigheden fordi sukkeret ikke må få for høj varme – ellers brænder det på og bliver meget bittert. Jeg sætter min varme på induktionskogepladen til 6 ud af 9. 
  2. Sæt fløde og mælken til at varme i en gryde. I mens pisker du æggeblommerne og de resterende 80 g sukker sammen. Hæld fløde/mælkeblandingen i en tynd ståle ned til ægge/sukker blandingen i mens du pisker. Når alt mælken er pisket sammen med æggene, hældes det tilbage i gryden som mælken kom fra. Hvis du har et termometer, så tag det gerne frem. Mælke-blandingen må ikke komme over 82 grader – for ellers begynder man at lave røræg og isen vil smage af æg. Hvis du ikke har et termometer, så hold øje med at det ikke koger. Hvis du er i tvivl om det er tæt på at koge, så tag gryden af varmen en gang i mellem i korte øjeblikke. Din masse skal tykne undervejs. Når den er tyknet, tages gryden af varmen. 
  3. Tilbage til sukkeret som burde være smeltet. Varm fløden i 30 sek i mikrobølgeovn. Det er vigtigt at fløden ikke er kold når vi tilsætter den til den smeltede sukker, for ellers størkner det. 
  4. Når fløden er varmet, hælder du lidt af gangen i en tynd stråle mens du pisker. Når du er færdig med at tilsætte fløden tager du 1/2 tsk salt og rør i. 
  5. Hæld saltkaramellen ned i ismassen og sæt det på køl i ca. 1,5 time. Hvis du har en ismaskine, så kør den på ismaskinen herefter i ca. 30 min. Hvis du ikke har en ismaskine, skal du røre i isen 1 gang hvert kvarter den første 1 – 1,5 time.  
  6. Isen skal gerne have fået 2 timer i fryseren inden servering

Bedøm opskrift:

0/50 ratings

Del opskrift:

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg afoodloverstale på Instagram