Søg
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tatar med jordskokkechips

Portion: 2 personer     |     Tilberedningstid: 20 min.

Ingredienser

  • 400 g okseinderlår
  • 2 æggeblommer 
  • 1 rødløg
  • 1 spsk peberrod 
  • 1,5 spsk cornichoner
  • 1 jordskokke  
  • Serveres med estragonmayo 

Fremgangsmåde

  1. Sæt noget olie til at varme op, så du senere kan lave dine jordskokkechips. Olien skal ramme 180 grader når den er klar. 
  2. Sæt en syltelage over til rødløget. I kasserollen fylder du 1 dl sukker, 1 dl eddike og 1/2 dl vand. Sæt til at småkoge. 
  3. Hak kødet fint, men pas på at det ikke bliver for tyndt da det ellers godt kan blive lidt smattet. Skør rødløget midt over, og pil ‘bådene’ ud og læg dem i syltelagen. Skru ned for varmen i kasserollen og giv løgene 5 min ved svag varme.
  4. Skær cornichonerne fint ud, riv peberroden, tilsæt salt og peber og mix dette forsigtigt i en skål. 
  5. Skær jordskokken ud ved hjælp af et mandolinjern så du får nogle tynde skiver. Hvis olien er varm nok, putter du skiverne af jordskokkerne ned i olien. Hold lidt øje med det – hvis de får for meget bliver de bitre. Tag dem op, når de er blevet lysebrune. 
  6. Tag løgene op af syltelagen når tiden er gået og læg dem på et klæde eller viskestykke, der kan absorbere den overskydende væske.  
  7. Skil din æggeblomme fra æggehviden og smid hviden ud. 
  8. Hvis du ikke har lavet estragonmayo før, så kan du blot blande hakket estragon med alm. mayo. Opskrift på en hjemmelavet estragonmayo er på vej! 
  9. Nu kan du anrette tataren. Du kan evt. gøre som mig på billedet og lægge løgene og mayo på siden og toppe med æggeblommen. 

Bedøm opskrift:

0/50 ratings

Del opskrift:

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg afoodloverstale på Instagram